Abans de convertir-se en un dels paios més durs de Hollywood, Jason Statham es dedicava a saltar des del trampolí. I la veritat és que no se li donava gens malament. De fet, el prota de la saga Transporter va arribar a formar part de l'equip britànic en els Jocs Olímpics de Barcelona 92.

Com a bon anglès, el primer esport que va practicar Jason Statham, va ser el futbol. Compartia equip amb el seu veí i millor amic, Vinnie Jones. Sí, el mateix Vinnie Jones que esdevindria un dels futbolistes més despietats que ha trepitjat mai un rectangle verd i el mateix Vinnie Jones amb què Statham compartiria protagonisme anys més tard davant de la càmera. 

El petit Jason es va donar ben aviat que el seu futur no passava per donar puntades de peu a una pilota i ràpidament va focalitzar tots els seus esforços en la seva altra gran passió: el salt de trampolí. De fet, es va convertir en una obsessió, passant-se hores i hores a la piscina repetint salts una vegada rere l’altra. Als dotze anys ja era membre de l’equip britànic, arribant a representar al seu país en esdeveniments com els Jocs de la Commonwealth de 1990 a Austràlia i les Olimpíades de 1992 a Barcelona. 

El seu paper en ambdues competicions va ser més aviat discret, però el paio tenia perxa i, descobert per un agent durant un entrenament, va canviar la piscina pel món de la moda. Statham es convertiria en la imatge de la marca de roba French Connection, alhora que feia els seus primers treballs en el món de la interpretació apareixent a videoclips de bandes com The Shamen (“Comin' On Strong”), Erasure (“Run to the Sun”) o The Beautiful South (“Dream a Little Dream of Me”). De fet, el món de la faràndula no li era aliè: sa mare era actriu i el seu pare cantant.    

Statham es va presentar sense cap mena d’esperances al càsting de Lock, Stock and Two Smoking Barrels. Guy Ritchie no només el va triar per protagonitzar el paper de Bacon, un pinxo de segona, en el seu debut com a realitzador, sinó que l’ex de Madonna el convertiria en un dels seus actors fetitxes, convocant-lo per formar part d’Snatch i Revolver, films que li valdrien el passaport a Hollywood on ha protagonitzat alguns dels títols més taquillers del cinema d’acció dels darrers anys com, entre altres,  les sagues Transporter i Los mercenarios, The Italian Job, Chaos, Crank, The Mechanic o Safe.