Filmin ha llançat aquest divendres la plataforma digital FilminCAT de distribució de cinema i sèries de televisió íntegrament doblat i/o subtitulat en català, han explicat els socis fundadors Juan Carlos Tous i Jaume Ripoll en la seva presentació.

La plataforma s'inicia amb 1.500 títols, dels quals 1.000 són llargmetratges, 400 episodis de televisió, 100 d'animació i una trentena de curtmetratges, dels quals un 60% són de producció europea, amb la intenció de créixer gradualment.

FilminCAT s'obre amb un ampli ventall de pel·lícules en les quals destaca l'oscaritzat 'Moonlight', 'Patterson', 'Lion', 'La propera pell' i 'La mort de Lluís XIV' i sèries com 'National Treasure', 'Arthur & George' i 'Safe House'.

filmincat

Tous ha assegurat que la intenció de FilminCAT és convertir-se en una finestra oberta per al cinema català i en català, al qual Ripoll ha afegit: "La nostra tasca és que tot el que es fa aquí es vegi més".

Ripoll ha explicat que tots els títols estan disponibles en versió original amb subtítols en català i/o en versió parlada en català, i ha remarcat l'aposta que ha fet Filmin des dels seus inicis (aquesta setmana ha complert deu anys) per la versió original.

El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, ha lloat el projecte i l'ha posat com a exemple que en la revolució tecnològica no existeixen fronteres amb projectes d'excel·lència i qualitat: "Si entre tots fem les coses bé es pot guanyar el posicionament a escala planetària".