Coincidint amb la celebració del seu 20 aniversari, el cicle de concerts de cançó d’autor Barnasants continua eixamplant les seves seus més enllà de Barcelona. Unint-se al País Valencià, Alguer, Tolosa de Llenguadoc, Uruguai o L’Havana, del 8 a l’11 de setembre, i amb Ivette Nadal, Quico Pi de la Serra, Roger Mas i Joan Isaac com a protagonistes, la sala Berlanga acollirà la primera edició del festival a Madrid. 

Ivette Nadal posarà les primeres notes del Barnasants Madrid. Aquest dijous 8 de setembre, la cantautora de Granollers presentarà a la sala Berlanga de la capital estatal el seu darrer treball d’estudi Tornar a mare (2016). Publicat el passat mes de gener gràcies a una campanya de micromecenatge, el quart llarg de Nadal és un sincer dietari de la lluita que va mantenir amb un trastorn alimentari.

Destacant la presència d’amics com Manolo Garcia i Joan Colomo posant veu a “No saps el mal que em fas” i “Aquest parany” respectivament, Ivette Nadal ha donat vida a deu peces traçades a notes d’un pop rock que no dubta a flirtejar amb les formes de la rumba o el folk i que parlen de l’anorèxia amb una sinceritat corprenedora. 

La segona jornada del Barnasants Madrid tindrà com a protagonista Joan Isaac. Divendres 9 de setembre, el cantautor barceloní donarà a conèixer la seva última referència, Joies Italianes i altres meravelles (2015), un àlbum que en paraules del mateix Isaac és “una declaració d’amor a una música que estimo i a un país que m’apassiona, Itàlia”.

Nom preponderant de la cançó d’autor catalana, Joan Isaac portarà a escena temes d’autors italians consagrats com Enzo Jannacci, Giorgio Conte, Eugenio Finardi, Dalla, De Gregori, Fossato, Tosca o Fabrizio André juntament amb composicions de veus més joves com Samuele Bersani o Vinicio Capossela. Un repertori que completarà a versions d’amics com Silvio Rodríguez, Luis Eduardo Aute o Luis Pastor.

Roger Mas, una de les veus més especials de la nostra escena musical, serà a la Sala Berlanga el dissabte 10 recreant els acords d’Irredempt (2015), el seu primer àlbum d’estudi amb material nou des que el 2010 va publicar A la casa d’enlloc.

En un concert íntim, especialment pensat per aquesta vetllada (i inspirat en tres pilars: les músiques modernes, la tradició pròpia i les diverses músiques ancestrals del món), Roger Mas compartirà amb el públic madrileny la seva nova col·lecció d’històries d’amor i de guerra, de passat, present i futur, d’anhels i enyorances, de fets reals i imaginaris.

Quico Pi de la Serra, figura fonamental de la cançó catalana, serà l’encarregat clausurar la primera edició del Barnasants Madrid en una nit que tot el protagonisme recaurà en Dues tasses (2015), la 22a referència en la nòmina discogràfica de l’autor de “L’home del carrer”.

Sense tabús ni dramatismes, amb la contundència, sensibilitat i sornegueria que li són pròpies; Dues tasses inclou composicions noves, revisions d’alguns dels temes més representatius de la seva trajectòria (“Inventari”, “Els fariseus”, “Si la merda fos or…”) i versions de companys de gremi com “L’escola de la Ribera” d’Ovidi Montllor.