Blaumut llança el seu tercer disc, Equlibri, de la mà de Marc Parrot i de l'estudi Grabaciones Silvestres, editat per Música Global. L'àlbum arriba en un moment en què el grup es consolida com un dels referents de la música catalana actual: va aconseguir el premi Enderrock a l'artista de l'any el 2016, i ja suma més de 200 concerts per Catalunya i per tot l'Estat, en els marcs més diversos: sales de concerts, festes majors, teatres, festivals... Amb aquest disc els Blaumut seran a la Sala Montsalvatge de l'Auditori de Girona l'1 d'abril, en el marc del festival Strenes; queden ben poques entrades a la venda. I el 12 d'agost cantaran, amb Pantaleó, en un escenari d'allò més especial: les ruïnes d'Empúries, al festival Empúries-Concerts al Fòrum Romà. També passaran per València, Sabadell, Madrid i Vilanova i la Geltrú.

12 temes

Equilibri està integrat per 12 temes, tots ells amb lletres amb aspiracions poètiques, marcades per la nostàlgia. L'àlbum es caracteritza pel clàssic estil del grup, però amb un reforç dels sons electrònics. El nom de l'àlbum evoca "allò que ens permet sostenir-nos dempeus, el lloc exacte on tot i res és relatiu". El tema que dóna nom al disc defineix l'equilibri com "part del moviment" i afegeix "Travessàvem una corda dins la ment i no hi ha cap passa enrere, ni un principi físic que ho entén". I fins i tot inclou una cançó, "Chaplin", dedicada a l'immortal Charlot, que "Fa equilibris com tu i com jo". Una de les cançons, "Vint-i-un botons", està inspirada en el quadre The Singing Buttler, de l'escocès Jack Vettriano.

Blaumut

Blaumut

Blaumut és un grup integrat per Oriol Aymat (violoncel), Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí), Manuel Krapovickas (baix) i Manel Pedrós (bateria). Fa una música molt peculiar, amb inspiració folk, però amb elements de música clàssica, de pop i de cançó d'autor. El seu primer disc, El turista, els va donar a conéixer, i amb El primer arbre del bosc van aconseguir guanyar una gran popularitat i esdevenir un dels grups catalans més singulars.