El president dels Estats Units, Donald Trump, es va tornar a convertir en el protagonista (o més aviat, antagonista) de la cerimònia dels premis Emmy. I com cal imaginar, la vetllada no es va caracteritzar per les paraules boniques i els afalacs al president, sinó més aviat pel contrari.

Trump ha aparegut en diversos discursos i bromes de la gala. Tot just començar la cerimònia, Stephen Colbert va cantar amb diversos nominats una cançó, la tornada del qual deia: "El futur sempre és més brillant a la televisió". En aquesta actuació, l'actriu Julia Louis-Dreyfus —que intepreta la presidenta dels EUA a Veep— deixava anar: "Imagineu-vos tenir un president estimat pels nazis" (2:26 en el vídeo), en una clara al·lusió a Trump.

Tot seguit, en el monòleg de Colbert, es van començar a enviar missatges encara més directes al president. "Vull veure aquests tuits aquesta nit", deia el presentador, que més tard va recordar que encara que Trump va guanyar les eleccions presidencials de 2016, no va ser el candidat més votat: "Al contrari que en la presidència, els Emmy són per al guanyador del vot del poble", va afirmar.

Les paraules més dures per al president van arribar amb el lliurament del premi a millor actor de repartiment de minisèrie o tv movie, presentat per Lily Tomlin, Dolly Parton i Jane Fonda, als protagonistes de la històrica sèrie De nou a cinc. "El 1980 a De nou a cinc ens neguem a ser controlades per un fanàtic sexista, egocèntric, mentider i hipòcrita", va dir Fonda, i Tomlin va afegir: "I el 2017 encara continuem rebutjant ser controlades per un fanàtic sexista, egocèntric, mentider i hipòcrita".

Però encara no s'havia acabat tot. Un dels millors moments i de les millors crítiques a Trump en els Emmy va ser el discurs d'Alec Baldwin com a millor actor de repartiment de comèdia, precisament per haver interpretat el president nord-americà a Saturday Night Live. "Senyor president, aquí té el seu Emmy", va dir, en una interpel·lació directa que ha aixecat les rialles del públic assistent.