Premonición… la típica pel·li de l’assassí en sèrie

El cinema és una mica com el futbol: si al rectangle verd una suma d’astres de l’esfèric no garanteix el joc en equip, al cel·luloide una constel·lació d’estrelles no sempre és garantia d’una bona pel·lícula. Un exemple? Premonición, que té un elenc de protes on figuren, entre altres, Anthony Hopkins, Colin Farrell i Abbie Cornish però és un bunyol. 

Joe Merriweather és un veterà detectiu de l'FBI que s’ha de fer càrrec d’un cas que està sumint en el pànic la població: diverses persones han estat assassinades d'una manera esgarrifosa però són molt poques les pistes que indiquin qui pot ser l’assassí. Per intentar posar fi a l’onada de crims, treballarà amb Katherine Cowles. Però ni l’ambició desmesurada de la jove agent serà suficient per atrapar el psycho killer que ronda lliurement pels carrers de la ciutat. És aleshores quan recorren a l’ajuda del doctor Clancy, un metge ja retirat que després de la mort de la seva filla s’ha tornat un misàntrop. Un pobre trastocat amb un do especial: té visions. Malauradament, el criminal també té poders extrasensorials. 

En la seva primera producció nord-americana, el cineasta brasiler Afonso Poyart ha intentat donar forma a un thriller d’atmosferes opressives a l’estil de Se7en i additius sobrenaturals. Típica pel·lícula d’assassí en sèrie que peca de manca d’originalitat abusant i recreant-se en els clitxés del gènere. El que deia, un bunyol en què fins i tot els seus molt aclamats protagonistes no donen la talla i que només se salven de la cremà algunes de les escenes d’acció. 

Premonición

Títol original: Solace

Any: 2015

Data d’estrena: 15/07/2016

Durada: 101 min.

País: Estats Units

Director: Afonso Poyart

Guió: Sean Bailey, Ted Griffin

Repartiment: Anthony Hopkins, Colin Farrell, Jeffrey Dean Morgan, Abbie Cornish, Xander Berkeley, Janine Turner