El meu amic el gegant, el petit-gran caprici d’Steven Spielberg

Roald Dahl i Steven Spielberg, dues de les figures fonamentals del relat infantil, coincideixen en l’estrena més destacada d’aquesta setmana: El meu amic el gegant. El director de, entre moltes altres joies del cinema d’entreteniment, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park…, trasllada al cel·luloide una de les novel·les més rellevants de l’autor de, només per citar alguns títols bàsics en qualsevol biblioteca, Charlie i la fàbrica de xocolata, James i el préssec gegant, Matilda, o Històries imprevistes.

  

Sofia és una nena que viu en un orfenat. Encara que està totalment prohibit per les estrictes normes de la institució en què viu, una nit que no pot dormir decideix treure el cap per la finestra. És aleshores quan la Sofia presència un fet del tot extraordinari: un home d'una grandària enorme entra a les cases mentre la gent dorm. Quan el gegant descobreix que una nena l’està espiant, decideix endur-se-la i viatjar amb ella fins al país dels Gegants, on està marginat pels altres gegants, perquè, a diferència d'ells, es nega a cruspir-se a nens i nenes.

Propulsada per un Mark Rylance que protagonitza una interpretació brillant, Spielberg signa, sense defugir el to tenebrós intrínsec a tota l’obra de Dahl, una meravellosa oda a l’amistat. Un petit-gran caprici, facturat amb els recursos de la tecnologia actual però amb l’essència de les seves referències dels 80, d’un dels directors més influents de la història del cinema. Porteu els vostres fills, nebots o fillols a veure-la. A ells els agradarà, a vosaltres, que us retrobareu amb aquell mocós que vau ser i que s’ha negat a abandonar-vos, us encantarà. 

El meu amic el gegant

Títol original: The BFG

Any: 2016

Data d’estrena: 08/07/2016

Durada: 117 min.

País: Estats Units

Director: Steven Spielberg

Música: John Williams

Repartiment: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton, Jemaine Clement, Rebecca Hall, Bill Hader