Grans noms del rock dur com Aerosmith, Deep Purple i Alice Cooper actuaran en el Rock Fest Barcelona 2017, que se celebrarà a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès) entre els dies 30 de juny i 2 de juliol, segons han informat avui els organitzadors.

El parc de Can Zam acollirà durant tres dies una cinquantena de concerts de bandes com Europe, Alter Bridge, Rosendo, Sepultura o Ñu, entre d'altres.

Aerosmith actuarà el 2 de juliol a Santa Coloma de Gramenet, després de recalar el 29 de juny a l'Auditori Miguel Ríos de la localitat de Rivas Vaciamadrid (Madrid). "Aero-Vederci Baby!" és el títol d'aquest tour, que al·ludeix al seu suposat comiat després de 46 anys d'activitat, encara que un dels seus membres, Joe Perry, va matisar en una posterior entrevista el grau d'aquest adéu.

Format actualment per Steven Tyler (veu, teclats), Tom Hamilton (baixos), Joey Kramer (bateria), Joe Perry (guitarra principal) i Brad Whitford (guitarra rítmica), Aerosmith ha despatxat més de 100 milions de còpies de tota la seva discografia, que inclou 15 àlbums d'estudi fins a Music from another dimension! (2012), l'últim d'ells.

Gira de comiat de Deep Purple

De la seva banda, Deep Purple actuarà l'1 de juliol al Rock Fest Barcelona, dins de la seva gira de comiat, que inclou cites al Bilbao Exhibition Centre (BEC) de Barakaldo i el Wizink Center de Madrid. El concert de Barcelona serà el segon dels tres que oferirà a l’Estat la banda integrada per Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse i Don Airey. La banda de la popular i llegendària Smoke on the water acaba de publicar el seu últim disc inFinite, que dóna nom a la gira de comiat: InFinite The Long Goodbye Tour.

En l'últim any, els Purple s'han mogut progressivament cap a noves àrees alienes al rock dur, atraient l'interès de fans que no havien nascut quan la formació dominava el món de la música amb títols com In Rock (1970), Machine Head (1972) i Made In Japan (1973).

La nova fornada de fans ha pujat al tren Purple especialment amb la nova edició de Now what?!, número u, disc d'or i supervendes a tot el món, amb més de mig milió de còpies venudes i més d'un milió d'entrades per als seus concerts des que es va publicar.