L’actriu catalana Laia Costa ha estat nominada com a millor intèrpret revelació de la 70a edició dels premis Bafta. La mateixa Costa ha fet una piulada on explicava la notícia, després de saber-ho a través de l’Acadèmia de Cinema Britànic, i s’ha mostrat molt agraïda.

Costa va aparèixer a les sèries de TV3 Cites i Polseres vermelles. També va participar en Cuéntame un cuento; Carlos, rey emperador; Toledo, cruce de destinos y El tiempo entre costuras. En aquesta ocasió, la nominació de Costa arriba pel seu paper a la pel·lícula alemanya Victòria, on interpreta una noia madrilenya que haurà de marxar a Berlín a viure.

Alhora, el film Julieta del director espanyol Pedro Almodóvar competirà pel premi a la millor pel·lícula de parla no anglesa, segons ha detallat l’Acadèmia de Cinema Britànic. Almodóvar rivalitzarà amb Mustang, El fill de Saül, Deephan i Toni Erdmann. Els premis es lliuraran el 12 de febrer a Londres.

'La La Land', gran favorita dels Bafta britànics amb onze nominacions

El musical La La Land s'ha erigit avui com a gran favorit dels premis Bafta britànics amb un total d'onze nominacions, entre elles als guardons de millor pel·lícula i millor director.

La cinta nord-americana, gran triomfadora en l'última edició dels Globus d'Or, competirà en la categoria de millor film amb I, Daniel Blake, del britànic Ken Loach; Arrival; Manchester by the Sea i Moonlight, segons va anunciar l'organització.

En l'apartat de millor director, aspiren al Bafta Damien Chazelle, per La La Land; Loach, amb I, Daniel Blake; Denis Villeneuve, per Arrival; Kenneth Lonergan, amb Manchester by the sea, i Tom Ford, per la producció Nocturnal animals.

Els aspirants al guardó de millor actor són Ryan Gosling, per La La Land; Casey Affleck, per Manchester by the sea, Jake Gyllenhaal, per Nocturnal animals; Andrew Garfield, per Hacksaw Ridge; i Viggo Mortensen, pel seu paper en Captain Fantastic.

Les candidates a millor actriu en la 70a edició dels Bafta són Emma Stone, per La La Land; Amy Adams, per Arrival; Emily Blunt, per la seva interpretació en The Girl on the train; la protagonista de Jackie, Natalie Portman, i Meryl Streep, per Florence Foster Jenkins.

Opten a millor pel·lícula britànica I, Daniel Blake; Fantastic beasts and where to find them, dirigida per David Yates amb guió de l'escriptora JK Rowling, Notes on blindness, de James Spinney i Peter Middleton; American honey, d'Andrea Arnold; Denial, dirigida per Mick Jackson; i Under the shadow, de Babak Anvari.

Els premis Bafta, que concedeix l'Acadèmia Britànica de les Arts Cinematogràfiques i Televisives i són considerats l'avantsala dels Oscar de Hollywwod, es concediran el pròxim 12 de febrer en una cerimònia a Londres presentada per l'actor Stephen Fry.