Convençuda que les convocatòries de vaga dels treballadors del metro "no tenen raó de ser", la presidenta de TMBMercedes Vidal, ha posat damunt la taula després de la primera aturada parcial dels combois que "molt poques empreses poden oferir les condicions que estem oferint nosaltres als nostres treballadors i plantegem millorar en aquest conveni que estem negociant".

Precisament en aquest sentit, Vidal ha volgut deixar clar que "en cap moment de la negociació s'ha plantejat cap tipus de retallada, ni de personal, ni de sou, ni de condicions salarials, ni acomiadaments de cap tipus" i ha subratllat que els treballadors del metro "tenen unes condicions laborals dignes", condicions que, segons ha assegurat, el conveni "manté i amplia en molts aspectes".

Tanmateix, però, tot i les constants negociacions, Vidal no ha volgut descartar noves convocatòries de vaga -de moment, continuen en peu les convocatòries de cada dilluns laborable fins que s'arribi a un acord-, però ha enviat un missatge als treballadors de TMB i és que cada dia agafen el metro 1.200.000 persones, que "són les principals afectades amb aquestes convocatòries".

Negociacions 'non-stop'

Continuar negociant el conveni és l'objectiu principal de les dues parts. Demà ja tenen la primera reunió de la setmana, tot i que Vidal ha recordat que "mai s'ha deixat de negociar".

Aquestes aturades, però, no són res nou. Segons ha explicat la presidenta de TMB, des del 1990 ja hi ha hagut més de 350 convocatòries de vaga tant d'autobús com de metro i, si ha estat així, és, com ha indicat, perquè "pactar convenis amb TMB no és senzill".

La primera aturada ha transcorregut amb "normalitat", sobretot, tal com ha subratllat Vidal, "gràcies a la ciutadania" perquè s'ha disminuït un 25% el passatge habitual entre les 7 i les 9 del matí. No obstant això, a les estacions de Sagrada Família i la Sagrera s'ha hagut de regular el passatge per "raons de seguretat".

Al marge

Aquest matí, els sindicats han acusat TMB de "fer sortir més trens dels que tocaven segons els serveis mínims decretats per l’administració".

Vidal, però, no tenia coneixement que el comitè d'empresa volgués decidir sobre això i denunciar-ho davant d'Inspecció de Treball, i ha assegurat que "aquest matí han sortit un 40% dels combois com estava previst" i que, de moment, "no tenim comunicació oficial de cap incompliment de serveis mínims".