L'impacte inicial en les primeres hores de la vaga del metro de Barcelona, que ha començat aquest dilluns amb motiu de la negociació del conveni col·lectiu entre els sindicats i la direcció, s'ha traduït en aglomeracions a andanes i trens. La primera aturada ha estat de les 7 a les 9 hores i ha provocat aglomeracions especialment a Sagrada Família, Diagonal i la Sagrera.

Les aglomeracions, en concret a l'estació de la Diagonal, han anat creixent progressivament a partir de les 7 del matí, hora d'inici dels serveis mínims, i a les 8 del matí, quan les freqüències dels trens eren de prop de set minuts, les acumulacions d'usuaris a les andanes i als trens s'han fet més evidents.

La major part dels usuaris han manifestat resignació per les aturades parcials del metro i en general, els que sabien que hi havia vaga convocada, han avançat els horaris habituals per no arribar tard a les seves destinacions.

La vaga ha afectat a primera hora especialment les parts centrals de les línies 1 i 5, i en tota la xarxa han circulat 57 trens en comptes dels 141 habituals i, per tant, el seguiment de la protesta per part dels treballadors ha estat superior al 90%.

Queixes i reclamacions

Els usuaris s'han lamentat que no hi hagi més servei d'autobús, però també han reclamat que, enlloc de rebaixar el servei del metro, obrin les barreres.

Serveis mínims

Els serveis mínims fixats per la Generalitat se situen en el 40% en les hores puntes —de 7 a 9 i de 16 a 18 hores— i del 20% entre les 20.30 i 22.30 hores. Els treballadors protesten per l'estancament de les negociacions del nou conveni col·lectiu, motiu pel qual ja van convocar unes quantes jornades de vaga l'any passat coincidint amb el Mobile World Congress, amb un partit entre el FC Barcelona i el Reial Madrid i amb el Primavera Sound.

La vaga es repetirà durant dues hores per torn cada dilluns no festiu a partir del dilluns 24 d'abril, segons va decidir a principis d'abril la plantilla del metro en una assemblea de treballadors. Així, en total seran vuit hores de vaga cada dilluns de manera indefinida a partir d'aquest dilluns fins que les negociacions aconsegueixin resultats.