La secció muntada de la Guàrdia Urbana de Barcelona desfilarà demà durant la cavalcada de Reis però no tocarà música, per primera vegada des del 1954, en protesta perquè l'Ajuntament els obliga a assajar fora de l'horari laboral.

Fonts municipals han confirmat que els sindicats de la Guàrdia Urbana han argumentat que han pres aquesta decisió perquè no han tingut temps d'assajar. Les mateixes fonts han explicat que, no obstant això, la banda musical de la Guàrdia Urbana ha complert aquestes festes amb els compromisos d'actuacions que tenien previstos i han pogut assajar en horari laboral.

Els sindicats no amaguen el seu malestar perquè el govern municipal va intentar prescindir de la banda de música de la policia municipal, encara que, davant les crítiques, es va fer enrere i va decidir mantenir-la, però amb la condició que els assajos es portessin a terme fora de l'horari laboral. "La guàrdia de gala serà a la cavalcada com sempre, però no tocaran", ha conclòs una portaveu municipal.

El secretari d'Organització del sindicat CSI-F, Eugenio Zambrano, ha explicat a BTV que "no actuaran en la cavalcada perquè les hores de preparació les han de posar ells, i no es pot preparar un acte així fora de l'horari laboral".

Zambrano ha lamentat que sigui la primera vegada des del 1954 que la secció muntada de la Guàrdia Urbana no posi música al seguici de Ses Majestats per la ciutat.