La Guàrdia Urbana de Barcelona i un grup de manters s'han enfrontat avui a l'accés a l'estació de metro de plaça de Catalunya, on els venedors ambulants han acabat saltant pels punts de control, mentre alguns agents feien ús de les seves porres.

Els fets han ocorregut cap a les 15.25 hores d'aquesta tarda quan, segons TMB, un manter s'ha intentat colar al metro de Barcelona, moment en què ha estat sorprès per un vigilant de seguretat, que li ha recriminat que intentés accedir a l'estació sense pagar, pel vestíbul de la línia 3 de plaça de Catalunya. Fonts de TMB han assegurat que el venedor ambulant s'ha enfrontat llavors a l'agent de seguretat privada, per la qual cosa alguns usuaris han avisat una patrulla de la Urbana, que es trobava al vestíbul de l'estació.

El manter ha utilitzat llavors el seu telèfon mòbil, suposadament per avisar els seus col·legues, ja que ràpidament han arribat a l'estació un grup de venedors ambulants, davant la qual cosa s'ha produït un nou enfrontament, en aquest cas entre una desena de venedors ambulants i una altra desena d'agents de la Urbana.

Alguns dels urbans, que anaven amb casc, han utilitzat les seves porres durant l'enfrontament amb els manters, que caminaven cap enrere i finalment han optat per saltar les portes d'accés al metro, mentre alguns d'ells intentaven agredir els policies. Una vegada dins la zona del metro, els manters s'han dirigit per l'andana de l'L3 i posteriorment pels passadissos de transbord cap a la sortida de la línia 1 a la ronda de Sant Pere, on haurien sortit al carrer.