Els treballadors d'Eulen decidiran aquest diumenge, reunits en assemblea, si convoquen una nova vaga davant les sancions a dos treballadors per part de la companyia per incomplir suposadament els serveis mínims durant la vaga del personal de seguretat a l'Aeroport de Barcelona-El Prat. En l'assemblea, que començarà a les 11.00 i conclourà a les 18.00 hores, els treballadors d'Eulen prendran una decisió sobre la convocatòria de nous dies d'aturades a l'aeroport del Prat, segons ha informat l'assessor del comitè de vaga dels treballadors d'Eulen, Juan Carlos Giménez, a Europa Press.

Marcos Peña, l'àrbitre designat pel Govern per posar fi al conflicte, ja va reconèixer que "cap part quedarà contenta" amb la resolució del laude que, segons va dir, es donarà a conèixer a les parts dimecres que ve, un dia abans de complir-se el termini marcat per a la resolució de l'arbitratge. Encara que el laude s'ha de complir obligatòriament, els treballadors han anunciat que el votaran de totes maneres. El resultat d'aquesta votació marcarà el final del conflicte.  

Eulen no ha confirmat ni desmentit que aquestes sancions siguin acomiadaments, però indica que el laude pot introduir la retirada d'aquestes sancions, com ja va passar amb la proposta de mediació realitzada per la Generalitat.

El Prat i Barajas

Per la seva banda, treballadors de seguretat de l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas han mantingut ja una primera trobada amb la direcció d'Eulen, amb la qual ha acordat negociar els punts organitzatius que reivindica la plantilla, i postergar les seves exigències econòmiques a després que es resolgui el conflicte amb els treballadors que l'empresa manté a l'aeroport del Prat, a Barcelona, amb el dictamen del laude.

A Barcelona, el conflicte d'Eulen afecta al personal que atén els arcs de seguretat en les terminals, un contracte que a Barajas recau en una altra companyia, Prosegur. A Madrid, Eulen és la responsable de la vigilància a la resta de les terminals i de les taules de facturació. Ja la setmana passada, el comitè va emetre un comunicat solidaritzant-se amb treballadors del Prat. L'àrbitre, però, considera que aquest conflicte laboral no es redueix a l'Aeroport de Barcelona perquè "tots els grans aeroports tenen conflictes similars".

La creació d'una categoria especial per a vigilant aeroportuari és una de les demandes històriques del col·lectiu. Eulen, Prosegur i ICTS Hispània s'ocupen de les tasques de seguretat en els filtres de control de passatgers i equipatges en el 94% dels aeroports espanyols, segons dades d'Aena que indiquen que aquestes companyies presten serveis en 45 dels 48 aeroports de la xarxa.