El Mobile World Congress 2017 ja és aquí. L'esdeveniment multitudinari, que se celebrarà entre el 27 de febrer i el 2 de març, preveu tornar a batre rècords de participació i superar la xifra de 101.000 assistents de l'any passat. Amb l'objectiu d'acollir tantes persones, TMB i FGC han preparat un dispositiu de mobilitat especial perquè el transport públic barceloní estigui a l'alçada de l'esdeveniment.

El Nacional ha volgut resumir les principals vies de connexió amb Fira de Barcelona en un mapa, que indica les principals vies per a desplaçar-se i els punts d'interconnexió amb d'altres modes de transport.

Principals línies de transport públic per accedir al complex de Fira de Gran Via. Els punts negres indiquen les estacions que connecten directament amb el complex. La resta de punts indiquen els punts de connexió amb altres modes de transport públic.

Amb metro

El principal recinte firal del Mobile World Congress serà el de Gran Via, situat a l'Hospitalet del Llobregat. Allà s'hi podrà arribar amb metro amb la L9 Sud, a través de les estacions de Fira i Europa/Fira, on també s'hi pot arribar amb FGC, concretament amb la L8 del Metro. La línia 9 és la millor opció per accedir al complex perquè connecta directament amb les dues terminals de l'aeroport del Prat i, a més, té cinc correspondències amb altres línies de transport públic: Zona Universitària (L3), Collblanc (L5), Torrassa (L1), El Prat Estació (Rodalies) i Aeroport T1 (Rodalies).

Una altra de les maneres per arribar a Fira de Gran Via és amb la línia L8 de Metro, des de la plaça d'Espanya en direcció Molí Nou Ciutat Cooperativa. FGC incrementarà les circulacions de trens a la línia en 30 circulacions diàries i doblarà la capacitat de la resta de combois passant dels 3 als 6 cotxes. A més, redissenyarà la mobilitat en els vestíbuls de les estacions de Pl. Espanya i Europa/Fira per absorbir aquesta demanda i reforçar l’atenció al client amb més personal i senyalització.

Amb bus

L'alternativa al metro és el bus. Una bona manera d'arribar i sortir del recinte firal de l’Hospitalet és la línia de bus H12 (Gornal - Besòs Verneda), a través de las parades situades a la Plaça d’Europa. Aquesta línia, que funcionarà de manera regular, es reforçarà amb més vehicles a la franja de matí i de tarda, coincidint amb l’entrada i la sortida dels congressistes. D'altra banda, l’organització del MWC ha contractat un servei especial d’autobusos que connectarà els dies 27, 28 de febrer i 1 i 2 de març de 7 a 21 hores per a connectar el recinte firal de la Gran Via amb el de Montjuïc.

Sense vaga, aquest cop

Els treballadors del Metro de Barcelona van refusar celebrar una nova jornada de vaga pel Mobile World Congress en la reunió del passat 14 de febrer. En la votació que demanava la vaga coincidint amb l'esdeveniment, 361 treballadors van votar en contra i 274 a favor, pel que les aturades finalment no van prosperar.

L'any passat, coincidint amb l'estrena de la L9 Sud, els sindicats de TMB sí que van convocar una vaga, el que va provocar l'enuig de John Hoffman, conseller delegat de l'empresa organitzadora del Mobile World Congress (MWC), que no va voler assistir al passeig inaugural de les autoritats ni tampoc al dinar de la fundació Mobile World Capital.