Les terrasses dels carrers Blai i Blesa podran tornar a obrir fins a la 1 de la matinada els divendres i festius, en comptes de fer-ho fins a mitjanit. El jutjat contenciós administratiu número 10 de Barcelona ha estimat el recurs del Gremi de Restauració de Barcelona. Es tractava d’un recurs contra l’ordenació singular de les terrasses dels carrers Blai i Blesa impulsada per l’Ajuntament de Barcelona.

La sentència revoca la decisió del govern de Colau i imposa al consistori els costos del procediment, d’aproximadament 2.000 euros. L’Ajuntament té ara quinze dies per recórrer la sentència. La nova llei permetrà restablir l’horari original de les terrasses: de dilluns a dijous de 8 del matí fins a mitjanit, i divendres i vigílies de festius fins a la 1 de la matinada. L’antic horari deia que les terrasses havien de tancar a les 11 de la nit entre setmana, i a les 12 els divendres i festius.

La sentència contra l’Ajuntament de Barcelona argumenta que la reducció de l’horari de les terrasses és il·legal perquè va en contra de l’article 30 de l’ordenança municipal. Aquest recull diversos supòsits pels quals els horaris de caràcter general es poden modificar. Els supòsits fan referència a circumstàncies com ara dates concretes o zones turístiques.