Davant de tot l'horror viscut la tarda d'aquest dijous a la Rambla de Barcelona, els habitants i serveis de la ciutat han reaccionat de manera solidària i han emprès accions de manera totalment altruista per ajudar en la mesura possible a tots aquells afectats per l'atac terrorista.

Taxi gratuït

Els taxistes van començar a oferir trasllats gratuïts des de just després de l'atac. Ho feien per facilitar l'evacuació de ferits, l'arribada de familiars als hospitals i el desallotjament de persones que havien quedat atrapades al centre de Barcelona a causa del gran dispositiu policial i l'operació Gàbia.

Transport públic gratuït

Transports Metropolitans de Barcelona també van decidir obrir les seves portes i oferir el servei gratuït davant la situació de col·lapse que hi havia a la ciutat. L'accés lliure al transport encara es mantenia aquest matí.

acces rodalies sants maria macia

Provisions a les rondes

Milers de cotxes van quedar atrapats des de la tarda i fins a altes hores de la matinada als accessos a Barcelona. Veïns i serveis de la Creu Roja s'han apropat a les cues per dur provisions com aigua o galetes als conductors i famílies que duien hores i hores encallats.

Allau d'ajuda a través de Facebook

A banda de l'habitual safety-check en moments de caos, Facebook ha habilitat una plataforma per oferir i demanar ajuda a Barcelona. En aquests moments, hi ha més de 6.600 oferiments d'ajuda davant de 34 sol·licituds.

ajuda facebook

Donacions de sang

Centenars de persones s'han apropat als hospitals de la ciutat per donar sang per abastir les víctimes. Des de l'Hospital Clínic han volgut donar les gràcies a tots aquells gents que s'hi ha desplaçat. Per la seva banda, el Banc de Sang ha anunciat que compta amb prou reserves per atendre els ferits.

#Bedinbarcelona

A través de les xarxes, s'ha posat en marxa el hashtag #bedinbarcelona per acollir totes aquelles persones que no tinguessin on passar la nit o no poguessin accedir als seus allotjaments dins el perímetre de seguretat. Milers de persones s'han bolcat amb aquesta iniciativa i Twitter s'ha emplenat d'oferiments.