El col·lectiu del taxi de l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha convocat per aquest dijous una aturada del servei de 12 hores, des de les vuit del matí fins a les vuit del vespre. A part de la vaga, els sindicats del gremi han organitzat a les 10 del matí una manifestació “massiva” des de l’Arc de Triomf fins al Parlament de Catalunya.

Els conductors es quedaran davant les portes de la cambra durant aproximadament una hora i conclouran la mobilització a la plaça Sant Jaume, just entre la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona.

Segons detallen en un comunicat, els taxistes de l’AMB reivindicaran l’oposició del sector a l’entrada de més llicències VTC a Catalunya i ho faran davant les administracions perquè aquestes són les responsables “de vetllar per la rendibilitat i la protecció del servei públic”. El gremi reclama que ja s’ha superat la proporcionalitat d’una VTC per cada 30 VT que marca la Llei d’Ordenació dels Transports Terrestres (LOTT).

Entre d’altres aspectes, els taxistes també volen denunciar l’intrusisme i la competència “deslleial i legal” que, segons ells, pateixen dia a dia. “Refusem enèrgicament el sistema que s’està imposant a la societat en general, posant en perill l’estat del benestar, deixant els drets dels treballadors a expenses de les multinacionals”,  conclouen en el comunicat. 

Taxis Sergi Alcàzar2
SECTOR EN PEU DE GUERRA Com es regula el sector del taxi? Sergi Ambudio