La portaveu del grup Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, Sònia Recasens, ha exigit a l'alcaldessa, Ada Colau, que depuri responsabilitats dins del seu Govern que va ocultar l'atac al bus turístic que es va produir aquest dijous i no va sortir a la llum fins aquest dissabte, en lloc de denunciar-ho immediatament.

Segons ha informat el grup municipal en un comunicat aquest diumenge, la portaveu també ha reclamat que Colau traspassi les seves competències en seguretat a un regidor "que prengui responsabilitats de forma clara i sense ambigüitats".

Així, Recasens ha condemnat l'actitud del Govern municipal, que malgrat haver conegut els fets el mateix dia que es van produir, no ha presentat cap denúncia mentre adduïa que havia de recollir més informació.

La regidora ha recordat que aquest no ha estat l'únic episodi de turismofobia i ha assenyalat que també es repeteix la falta de resposta del Govern de Colau al que "se li ha escapat de les mans la gestió del turisme" a Barcelona.

"Còmplices"

A més, Recasens ha afirmat que aquest silenci tant de l'alcaldessa, com del tinent d'alcalde d'Empresa, Jaume Collboni, i del regidor de Turisme, Agustí Colom, "els fa còmplices" i els ha acusat de confondre l'activisme amb els actes vandàlics.

Per això, la portaveu demòcrata ha demanat que s'iniciï una investigació a fons dels fets i per saber el que han fet els responsables municipals durant els dies després de l'acte vandàlic, també ha demanat mobilitzacions de diferents sectors, no només del turístic, per "criticar aquesta actitud del Govern".

Recasens ha recordat que Colau és la màxima responsable de seguretat de la ciutat i ha reiterat la seva demanda de traspassar les seves competències a un regidor que se n'encarregui de manera exclusiva.