Quatre encaputxats van assaltar un autobús turístic de la ciutat de Barcelona dijous passat i hi van escriure una pintada a la part de davant. A més a més, van punxar una roda, però no van causar danys personals. Els desconeguts van assaltar l'autobús turístic prop d'una parada del Camp Nou, van impedir que continués la seva ruta i van escriure "El turisme mata els barris" a la part frontal del vehicle.

El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha denunciat i condemnat avui aquests fets, que, ha assegurat en declaracions facilitades pel consistori barceloní, "ens preocupen i ocupen". "No podem permetre aquests fets vandàlics", ha indicat Colom, que ha afegit que l'Ajuntament de Barcelona està esperant l'informe de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) per saber què va passar dijous passat i presentar la denúncia corresponent davant de la policia.

Agustí Colom ha considerat que "el tarannà de les persones que van intervenir en els fets, algun d'ells encaputxats, no és l'habitual de les entitats veïnals" de Barcelona, per la qual cosa l'assalt i la pintada són "un acte vandàlic", l'autoria del qual hauran d'investigar la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

De la seva banda, el segon tinent d'alcalde del consistori, Jaume Collboni, ha expressat la condemna "rotunda" d'aquests fets a través del seu compte de Twitter, on ha informat que han "donat indicacions a TMB per aclarir els fets i posar una denúncia".

Un turista holandès que anava a la part de davant del vehicle i que viatjava amb els seus fills ha relatat avui a RAC1 què va succeir dijous, quan els quatre homes van impedir que l'autobús arrenqués, van punxar un pneumàtic i van fer la pintada. Aquesta acció va crear un gran malestar entre els viatgers, alguns dels quals van creure que es tractava d'un atac gihadista, segons el turista.

Colom ha volgut diferenciar entre les crítiques veïnals a la pressió turística en determinats barris de la ciutat i aquest fet, que ha qualificat diverses vegades de "vandàlic", i que l'Ajuntament condemna i denunciarà quan en tingui totes les dades disponibles. "És un fenomen aïllat", ha precisat Colom, que ha reiterat que l'Ajuntament donarà "màxima diligència" a la denúncia "perquè no torni a succeir i s'investigui" aquest fet.