La font Màgica de Montjuïc, el Palau Nacional, l'avinguda Maria Cristina i les Torres Venecianes acolliran un espectacular piromusical, amb gairebé 10 tones de pólvora, per acomiadar el 2016 i donar la benvinguda al 2017. Segons un comunicat de l'Ajuntament de Barcelona, l'espectacle posarà la música, l'aigua i els focs d'artifici al servei d'una sincrònica coreografia multimèdia.

La celebració començarà a les 23.30 hores, però a partir de les 21.30 les persones que s'hi vagin arribant podran contemplar les coreografies multicolors de les fonts de Montjuïc acompanyades d'una selecció musical pensada expressament per aquesta ocasió. Aquest és el quart any que se celebra la festa de Cap d'Any a l'avinguda Maria Cristina, l'any passat va aplegar unes 70.000 persones. Les campanades seran retransmeses en directe per TV3.

Enguany s'ha creat un espectacle immersiu, que innova amb la presència del foc, i que ha estat ideat amb una forma perimetral per tal de garantir que l'experiència té la mateixa intensitat des de qualsevol punt.

Personatges de ‘Merlí’

Les campanades seran retransmeses en directe per TV3 pels actors Carlos Cuevas i Elisabet Casanovas, personatges de la sèrie 'Merlí'. El periodista i programador musical Jordi Turtós ha estat l'encarregat de fer la selecció de músiques que, acompanyades dels jocs de llums, es podran sentir entre les 21.30 i les 23.30 hores, moment en què s'iniciarà l'espectacle. Pirotècnia Igual ha dissenyat els focs artificials que acompanyaran una nova i especial coreografia de les fonts de la muntanya de Montjuïc. L'espectacle tindrà el punt àlgid i diferenciat als moments previs i durant les dotze campanades que acomiaden el 2016 per donar la benvinguda el 2017.

Els responsables del muntatge musical de l'espectacle que s'iniciarà a les 23.30 són Jordi Bonet i Marçal Cruz (Oido). Amb una llarga trajectòria en el disseny de bandes sonores per a esdeveniments i celebracions ciutadanes, espectacles teatrals, concerts o espots publicitaris, ells han estat els encarregats de crear aquest muntatge musical que serà l'eix vertebrador d'un espectacle que aglutinarà diversos elements. El guió de l'espectacle ha anat a càrrec de David Cirici, la coreografia de les fonts és d'Anna Planas, la il·luminació de Xavier Costas i la locució de la vetllada correspondrà a Eddie Vidal i Anna Ycobalzeta, que ho faran en català, castellà i anglès.

L'espectacle, que tindrà una durada de 30 minuts, experimentarà un progressiu 'in crescendo' que culminarà amb les campanades que donen pas a l'any nou. A més, segons el consistori barceloní, "el moment culminant de les campanades contindrà una sorpresa per als assistents, amb un missatge inclòs que hauran de portar a terme". El punt final el posarà un intens piromusical amb molts focs d'artifici.