El PDeCAT ha recriminat al govern municipal que s'hagi decidit aturar les obres de la plaça de les Glòries en el ple municipal d'aquest divendres. El portaveu del grup Demòcrata, Joaquim Forn, ha defensat el projecte de la plaça i ha assegurat que el procés de licitació i execució de les obres dels túnels dut a terme durant el mandat de Xavier Trias va ser legal. "Ens trobem davant una situació extraordinària", ha assegurat Forn dirigint-se a la regidora d'Urbanisme, Janet Sanz.

El regidor portaveu ha destacat que s'ha aturat un projecte que era "cabdal i transformador" per a la zona i que amb aquesta decisió, s'han posat en relleu les reticències "des d'inici" de BComú amb el projecte, una idea que també ha emprat el portaveu del PP, Alberto Fernández Díaz: "Vostès mai han cregut en el projecte de Glòries".

En el final de la seva intervenció, Forn ha endurit encara més el to i ha assegurat que els comuns estan "jugant amb la ciutat com si fos un camp de proves per la seva ideologia" en suspendre una obra que va ser licitada i adjudicada "de forma impecable".

ERC i Cs se sumen a les crítiques

El portaveu dels republicans a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Bosch, s'ha afegit a les crítiques i ha assegurat que l'executiu de Colau és "una fàbrica d'inventar problemes". Ha demanat a Sanz que no es condemni la zona a una "paràlisi" i sobretot que, en les decisions que prenen, no es jugui amb la paciència dels veïns. Bosch s'ha mostrat especialment preocupat per com pugui quedar la connexió de les dues xarxes de tramvia, que haurien de connectar-se a Glòries.

Des de Cs, Carina Mejías ha considerat que la decisió és errònia i ha demanat al govern que si vol conèixer com es van licitar i adjudicar les obres, obri una comissió d'investigació.