Una desena de museus de Barcelona s'han vist obligats a tancar avui a causa de la vaga indefinida que van començar ahir els treballadors de Serveis Educatius Ciut'art, empresa que s'encarrega dels serveis d'atenció i informació als visitants.

La protesta ha obligat a tancar fins a deu museus de la capital catalana, tots els qui funcionen amb treballadors contractats per Ciut'art, inclosos el Museu d'Art Contemporani (MACBA), les fundacions Miró i Tàpies, el Centre de Cultura Contemporània (CCCB), els museus de la Música i el Disseny, el Monestir de Pedralbes, la Virreina i l'Arxiu Històric.

Segons ha informat l'Institut de Cultura de Barcelona, amb aquesta vaga els empleats de Ciut'art volen denunciar la precarietat laboral amb què treballen.

La direcció del MACBA, de la seva banda, ha emès un comunicat on explica que el museu "no pot exercir d'interlocutor" amb els treballadors perquè aquests estan contractats per una empresa externa, però respecta el dret de vaga, encara que la troba "injustificada".

En el comunicat, el museu informa d'una sèrie de mesures de millora de les condicions dels treballadors que es van aplicar el juliol passat, i que incloïen, entre d'altres, un increment del 20% i un 25% del sou i la subrogació de tot el personal.

Alguns dels museus han tancat, posant un avís per als visitants a la porta, mentre que altres com el MACBA han optat per fer portes obertes en les sales d'exposició fins que es resolgui la convocatòria de vaga.