El president del comitè d'empresa del Metro de TMB, Pere Ramon, ha admès que els sindicats estan encara "molt allunyats" de la proposta de conveni col·lectiu que ha fet la direcció de TMB al comitè d'empresa.

En unes declaracions aquest dimarts al matí abans d'iniciar-se la mediació entre les parts al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Ramon ha reclamat la implicació directa de la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, del conseller delegat de l'operadora, Enric Cañas, i del director de Metro, Marc Grau, en les negociacions. Igualment, el president del comitè d'empresa ha culpabilitzat l'Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de la vaga d'aquest dilluns per no haver forçat la direcció de TMB a negociar durant la setmana passada.

Vaga tots els dilluns

El passat 3 d'abril, els treballadors del Metro de Barcelona van aprovar fer vaga durant dues hores per torn cada dilluns de manera indefinida. Les aturades van començar el 24 d'abril, seguint els següents horaris de vaga: de 7 a 9 del matí, de 16 a 18 hores i de 20.30 a 22.30 hores. La decisió de convocar una vaga indefinida va arribar després que no hi hagués acord entre els sindicats i la direcció de TMB en la negociació del conveni col·lectiu.