La primera franja de la setena jornada de vaga del metro de Barcelona que ha començat aquest dilluns entre les 7 i les 9 hores, ha provocat aglomeracions a les estacions de La Sagrera i Sagrada Família, on s'ha hagut de regular l'afluència de passatgers.

Segons ha explicat Transports Metropolitans de Barcelona, en les dues estacions s'ha regulat l'ocupació de les andanes per evitar aglomeracions: a les 7.45 hores a La Sagrera i una mica més tard a Sagrada Família.

Les regulacions a La Sagrera s'han allargat més enllà de les 9.00 mentre es normalitzava la circulació de trens, i han estat intermitents en els enllaços de l'L1 i L5 i l'L10 i L5. La vaga ha causat els retards i molèsties habituals en la resta de la línia, encara que no s'han registrat incidents destacables durant l'aturada, en el qual han circulat 57 trens en comptes dels 141 habituals.

Els serveis mínims fixats per la Generalitat se situen en el 40% en les hores punta, de 7 a 9 i de 16 a 18 hores, i del 20% entre les 20.30 i 22.30 hores.

95% de seguiment en la primera aturada 

La vaga ha registrat un 95% de seguiment en la primera aturada i es preveu un "seguiment massiu" en les aturades convocades per la resta del dia, segons ha informat la UGT en un comunicat.

Els sindicats es reuniran amb la mediació aquest dimarts per valorar l'última proposta de mediació presentada la setmana passada pel comité d'empresa.