Les obres del Mercat de Sant Antoni de Barcelona previsiblement s'acabaran entre octubre i novembre del 2017, tot i que la seva obertura al públic es podria endarrerir ja que el Govern municipal vol consensuar la data d'inauguració amb els comerciants.

Segons han explicat l'arquitecta de l'empresa adjudicatària de les obres Carme Ribas i el cap de projectes de l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Pere Sirvent, actualment s'estan portant a terme les obres d'arquitectura interior i les de les instal·lacions amb les quals es dotarà el mercat, com dues plantes amb 400 places d'aparcament o la planta destinada als magatzems i la logística.

Les obres que encara queden pendents d'adjudicar són les de les quatre places exteriors que envoltaran el futur mercat, les marquesines del seu mercat dominical, les del museu de patrimoni arqueològic i les de pacificació dels carrers Tamarit i Compte Borrell.

Reforma fidedigna

Per a Ribas, "el mercat s'ha reformat de manera molt fidedigna" a les peculiaritats que caracteritzaven l'edifici, que s'ha dotat de millors condicions i instal·lacions tant per als comerciants com per als 400.000 visitants que s'estima que s'acostaran al mercat cada 20 dies.

El segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que la del Mercat de Sant Antoni serà l'obra més important i emblemàtica de l'actual mandat en aquesta matèria, i ha apuntat que "serà un mercat per a tota la ciutat".

Per la seva banda, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha manifestat que la voluntat del Govern municipal és convertir els mercats al "centre econòmic i de trobada de cada barri", de manera que s'hi plasmi el seu model d'economia, desenvolupament i servei públic.

Més que un mercat

Collboni ha considerat que "el mercat serà moltes més coses que un mercat", ja que més enllà de les seves funcions tradicionals també es convertirà en un espai de trobada i en un museu que integrarà vestigis romans i medievals de la ciutat.

En aquest sentit, la rehabilitació de l'edifici ha tingut present el seu caràcter monumental i històric, i s'ha respectat tant el fossat de les antigues muralles de la ciutat com les restes d'una part de la Via Augusta romana, que quedaran oberts al públic.