Prop de 300 persones es van manifestar divendres en contra de la massificació de turistes al barri de Poblenou de Barcelona. La marxa organitzada per la Plataforma 'Ens Plantem' va acabar amb diversos incidents. Alguns dels assistents van tirar ous i pots de pintura i fum contra diversos hotels de la zona.

Els concentrats reclamaven l'aturada de les obres que s'estan fent a dos nous hotels amb capacitat per 600 persones. Els manifestants han criticat la pujada de preu dels lloguers degut a la pressió turística i la gentrificació de la zona.

Després dels incidents de la manifestació d'ahir, els Mossos d'Esquadra van poder identificar alguns dels autors, entre els quals hi ha tres adults i cinc menors.

Els hotels atacats van ser el Travelodge Poblenou y el Amistat Beach Hostel, i el Gremi d'Hotels de Barcelona ja ha condemnat els incidents. Els hotelers denuncien que altres establiments del barri ja van patir incidents durant les manifestacions de l'1 de maig i han demanat a l'Ajuntament que intervingui.

La portaveu adjunta del Grup Municipal Demòcrata, Sònia Recasens, ha reclamat avui al Govern que encapçala Ada Colau que condemni els actes vandàlics. Recasens ha expressat en nom de la seva formació “la més ferma condemna als fets violents que s’han produït en acabar la manifestació, amb incivisme i actes vandàlics, que van tenir lloc ahir al vespre al Poblenou”.

Recasens ha reclamat al Govern de Colau “que condemni també aquests incidents i que, de forma immediata, prengui mesures per controlar el turisme i per regular un sector que volem que sigui de qualitat i de generació de progrés econòmic i social”.

L'Ajuntament condemna els fets

L'ajuntament de Barcelona ha condemnat avui els incidents, tot i que ha matisat que "comparteix la preocupació" del veïnat per la saturació turística que pateixen alguns barris de la ciutat.

En un comunicat, el consistori ha considerat que ha de seguir treballant "per posar fre a les operacions merament especulatives" i que instruments com el Pla Especial de Regulació d'Allotjaments Turístics de Barcelona (PEUAT) "són imprescindibles".

"També és urgent una legislació que permeti controlar augments abusius dels lloguers i millorar el retorn de la taxa turística, com ja estem fent", s'afegeix al comunicat.