El regidor Jaume Ciurana, que amb 23 anys consecutius és el regidor que fa més anys que és al consistori, és des d'avui el nou portaveu del Grup Municipal Demòcrata (PDeCAT) a l'Ajuntament de Barcelona. Ciurana assumeix les funcions que tenia Joaquim Forn fins que al juliol va ser nomenat conseller d'Interior i que temporalment va assumir el president del grup, l'exalcalde Xavier Trias. Ciurana també serà el president del grup de CiU a la Diputació, substituint Forn.

Jaume Ciurana Llevadot té 52 anys, és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona, màster en dret comparat i diplomat en Arqueologia i Prehistòria Hispànica. És regidor de l'Ajuntament de Barcelona des del 1994 i en el mandat de l'alcalde Xavier Trias, del 2001 al 2015, va ser tinent d'alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació del govern municipal i diputat provincial delegat per a les relacions amb la ciutat de Barcelona. Actualment, és regidor del grup del PDeCAT i diputat provincial.

El grup municipal Demòcrata ha informat també que Irma Rognoni, que ocuparà el càrrec de regidor que ha deixat lliure Forn, ja s'ha incorporat al dia a dia del treball del grup PDeCAT a l'Ajuntament de Barcelona i prendrà possessió formal del seu càrrec davant l'alcaldessa Ada Colau divendres que ve, 8 de setembre, just abans del Ple municipal.

Irma Rognoni Viader és llicenciada en Dret per la Universitat de les Illes Balears, advocada, Màster en mediació, i consultora en resolució de conflictes, experta en gestió de crisi. Va ser militant de la desapareguda Unió Democràtica de Catalunya i, en el mandat de Trias, regidora del Districte de Nou Barris i regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats.