L’atac a un Bus Turístic de Barcelona dijous passat, en que quatre encaputxats van pintar a la part frontal del vehicle "El turisme mata els barris", ha provocat la resposta immediata del Govern de la Generalitat, que aquest mateix diumenge ha comunicat, a través de la conselleria d’Empresa, de la que depenen les competències en l’àmbit turístic, ja està estudiant les mesures legals que es poden dur a terme contra els responsables.

De fet, el conseller Santi Vila ha avançat via twitter que els serveis jurídics ja estudien quines seran les actuacions legals pertinents. Segons han explicat fonts del departament d’Empresa a El Nacional, a hores d’ara s’estudia la possibilitat de “sumar-se a la denúncia de TMB” o bé personar-se com a acusació particular". "En aquests moments valorem els diferents escenaris", han afegit.

 

 

L'Ajuntament també

L’atac, que aquest mateix diumenge ha estat reivindicat per Arran, organització juvenil que manté vincles amb la CUP, també ha provocat la reacció de l’Ajuntament de Barcelona. L’alcaldessa, Ada Colau, ha anunciat que denunciarà l’atac al bus turístic que va tenir lloc dijous passat al districte de les Corts.

En un missatge al seu Twitter, Colau ha assegurat que “han demanat un informe” i ha afegit que “protestar pel turisme no pot passar mai per intimidar persones ni fer malbé equipaments”.

 

Aquest diumenge al matí, Arran ha reconegut l'autoria de l'atac. L'organització juvenil ha penjat un vídeo a les xarxes socials en què es veu com un grup reduït de persones obligava el vehicle a aturar-se mentre punxaven una de les rodes i escrivien al parabrisa la frase “El turisme mata els barris”.