El Gremi de Forners de les Terres de Lleida preveu una davallada d’un 10% en les vendes de panellets en relació amb l’any passat, tot i que el fet que aquest any la festivitat de Tots Sants sigui entre setmana podria afavorir-ne la comercialització.

Des del Gremi consideren que aquesta davallada es deurà a diferents factors, com les altes temperatures que s’estan registrant aquests darrers dies o que s’organitzaran menys festes de “Halloween” o castanyades populars, degut al clima polític actual. També creuen que la gent es reuneix cada cop menys a cases particulars.

Previsió del consum el 2017

El Gremi preveu que a la demarcació de Lleida es consumeixin uns 117.000 quilos de panellets de totes les varietats. El client, afirmen, segueix preferint els panellets de pinyons, esdevenint aquest sabor el 50% de la venda total; l’altre 50% se’l reparteixen els altres sabors.

El sector dels forners, però, preveu un augment d’encàrrecs de coques de recapte que la gent consumirà el dia 31 d’octubre per sopar. Concretament, estimen un increment del 5% respecte el 2016.