Diversos equips de forenses porten treballant des de la nit d'aquest divendres en autòpsies i identificació dels 13 morts en l'atemptat de La Rambla de Barcelona de dijous a la tarda, ha informat la Generalitat. Els facultatius de l'Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de la Conselleria de Justícia treballen així en les identificacions dels cossos de les primeres víctimes mortals que han arribat a la Ciutat de la Justícia.

Diversos equips de forenses han anat esperant l'arribada dels cadàvers per practicar-los l'autòpsia, fer-los un estudi dental, i prendre mostres de l'ADN i les empremtes dactilars. Aquestes proves han de proporcionar les evidències científiques per determinar la seva identitat i seran especialment útils en els casos de víctimes mortals sense família o amb familiars que no puguin desplaçar-se fins a Barcelona.

Els familiars de les víctimes mortals són atesos per equips de psicòlegs, treballadors socials, forenses i Mossos en un espai habilitat en la tercera planta de l'edifici principal de la Ciutat de la Justícia. Aquest equip els ha de prendre mostres de saliva que es creuaran amb la informació obtinguda dels exàmens dels cadàvers.

A més, la Conselleria de Justícia proporcionarà els traductors necessaris per a les famílies estrangeres. Els cossos de les víctimes estrangeres només es podran repatriar quan totes les identificacions s'hagin confirmat científicament, sempre que l'autoritzi el jutge.