Tenir fitxades la tendència sexual, la ideologia o la religió de la Guàrdia Urbana de Barcelona no serà tan ràpid com es preveia.

El fitxer de dades aprovat per Ada Colau que els exigia dades personals ha quedat paralitzat després que el govern municipal hagi acceptat una proposta del PDeCAT per ajornar-lo a l'espera que l'Agència de Protecció de Dades digui si és legal o no i s'asseguri que "es respecten els drets de protecció de dades personals de les persones afectades i els nivells de seguretat que garantiran el seu tractament".

La Urbana va carregar llavors contra l'alcaldessa de Barcelona que, tot i haver paralitzat la posada en marxa del fitxer, té tota la intenció de tirar-lo endavant. Titllaven aquesta iniciativa de "bestialitat" i es lamentaven: "Només cal que et demanin els codis PIN de les targetes de crèdit".

L'Ajuntament de Barcelona va aprovar la creació d'un fitxer amb dades de caràcter personal denominat "Gestió de la Unitat de Deontologia i Afers Interns de la Guàrdia Urbana" que inclogui dades de caràcter personal especialment protegides de policies. El Butlletí Oficial de la Província de Barcelona publica la resolució de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, d'aprovar la creació d'aquest fitxer.