L'Ajuntament de Barcelona ha adjudicat a la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) l'organització de la Fira d'Abril al Parc del Fòrum durant els pròxims tres anys. Segons un comunicat d'aquesta entitat, per la licitació d'aquest contracte, convocat per l'empresa pública Barcelona de Serveis Municipals (BSM), s'ha tingut en compte que la FECAC ha aconseguit el suport de 85 entitats culturals andaluses legalment registrades.

A més, també s'ha valorat molt "positivament" la seva "planificació dels espais, l'experiència acreditada en la promoció d'activitats relacionades amb la cultura andalusa, el programa d'actes a celebrar durant la Fira i la transparència en la rendició de comptes". La 46a edició de la fira començarà el 28 d'abril i s'allargarà fins al 7 de maig.

La FECAC és l'entitat que ha obtingut la millor puntuació en els tres apartats del concurs, convocat per BSM, i ha empatat en els altres tres respecte a l'altra candidatura presentada per la Fundació ANDACAT. Una tercera candidatura de la FECEC, va ser eliminada en l'última fase.

Fira d’entitats culturals

Segons un comunicat de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC), amb la resolució de BSM del 23 de desembre "es garanteix que la Fira d'Abril continuarà essent la fira de les entitats culturals andaluses i no un esdeveniment estrictament comercial deslligat del món associatiu".

La FECAC es propietària de les marques "Feria de Abril de Catalunya", "Feria de Abril en Catalunya", "Feria de Abril de Barcelona" i "Feria de Abril en Barcelona". Aquesta entitat va ser fundada el 1982 i aplega 115 entitats, bàsicament Cases d'Andalusia, centres i associacions culturals, germandats rocieres, germandats penitents i penyes flamenques. A més, organitza la Romeria del Rocío, la Setmana Cultural al febrer i el concurso nacional de Cante Yunque Flamenco.