El comitè de vaga d'Eulen no proposarà el nom de cap mediador per redactar el laude obligatori amb el qual l'Estat pretén tancar el conflicte laboral a l'Aeroport del Prat i ho deixarà en mans de l'executiu.

L'assessor del comitè, Juan Carlos Giménez, ha explicat a Efe que els representants dels treballadors d'Eulen no veuen sentit a participar en aquest procés "quan creiem que el laude és il·legal i el denunciarem als tribunals". "Al final serà el Govern central el que posarà el seu àrbitre. Serà així tant sí com no perquè tampoc no hi ha temps perquè les parts es posin d'acord. No proposarem a ningú", ha subratllat Giménez.

El Govern espanyol ha notificat a les 11.00 hores d'avui el laude de compliment obligat per solucionar la vaga indefinida d'Eulen Seguretat i les parts disposen ara d'un termini de 24 hores per designar un àrbitre. En el cas que no ho aconsegueixin, el Ministeri de Foment designarà una persona al llarg de les 24 hores següents que sotmetrà, amb caràcter previ, les parts perquè formulin les al·legacions que estimin oportunes en relació amb la seva imparcialitat. L'àrbitre dictarà la seva decisió en el termini de deu dies a comptar des de la data de la seva designació.

Rapidesa i poca seguretat

Al mateix temps, l'assessor del comitè de vaga ha assegurat a El matí de Catalunya Ràdio que, des que la Guàrdia Civil ha incrementat la seva presència en els controls de l'aeroport, "la seguretat ha baixat". Segons Giménez, les cues de l'aeroport  "s'han acabat a costa de la seguretat", i assegura que "amb la Guàrdia Civil els controls als passatgers s'estan fent massa ràpid."

L'assessor del comitè de vaga d'Eulen ha reiterat que denunciaran "si convé" el laude "davant l'ONU" i diu que la justícia "els acabarà donant la raó". També manté que "amb les retencions, els treballadors no arriben als 1.000 euros de sou al mes" i que n'hi ha que "no aguanten la pressió de la Guàrdia Civil i estan agafant baixes".