L'Ajuntament de Barcelona ha anunciat aquesta setmana que es prepara per impulsar un pla integral contra el soroll a tres districtes: Gràcia, Sants-Montjuïc i Ciutat Vella. Aquest pla, que es pretén començar a desenvolupar a finals d'any, pretén combatre el soroll amb actuacions de la Guàrdia Urbana, ajudes per millorar l'aïllament de les vivendes i canvis d'horari dels serveis de neteja, entre altres coses. Amb tot, però, aquests tres barris coincideixen amb els més sorollosos en el baròmetre del 2017, però no són els que tenen més problemes per soroll segons l'últim Baròmetre municipal del 2018 (pdf, pàgina 16).

El mapa del soroll és dinàmic: les enquestes realitzades el 2017 mostraven que els veïns més queixosos en aquest aspecte eren, efectivament, els tres districtes on Colau aplicarà les mesures. Enguany, però, moment en què es materialitzarà el pla contra el soroll, els districtes que més ho necessitarien són Gràcia, Les Corts, Sant Andreu i Sarrià-Sant Gervasi. Tret de Gràcia, Colau ha oblidat els altres tres barris i actuarà en els que es queixaven l'any passat. 

L'Eixample (19,8%) i Sants-Montjuïc (19,5%) serien els següents amb més problemes de soroll, seguits de Sant Martí (17,9%). En vuitena posició s'hi troba Ciutat Vella (17,7%), després Horta-Guinardó (15,2%) i en desena posició Nou Barris (14,6%).

La intenció de vot

A quatre dies de les municipals, la intenció de vot dels districtes no deixa de ser un tret rellevant. Observant el percentatge de vot per districtes de les darreres eleccions del 2015, el 35,29% dels veïns de Ciutat Vella van votar Colau, seguit de Nou Barris (33,79%) i Sant Martí (29,37%). 

D'altra banda, on menys popular va ser Ada Colau el 2015 va ser Sarrià, amb el 10,51% dels vots, seguit de Les Corts, amb el 14,86% dels vots; precisament dos dels barris que més s'han queixat del soroll en el darrer baròmetre i que Colau ha oblidat.