Els comerços de la zona turística de Barcelona, aquells que formen part dels barris inclosos a la declaració de la ciutat com a municipi turístic, podran obrir aquest diumenge i els de les dues properes setmanes. Podran fer-ho des de les dotze del migdia fins a les vuit del vespre.

En concret, estaran autoritzats a obrir comerços de 17 barris dels eixos comercials de Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, La Marina-Zona Franca, Gràcia i Sant Martí. A part de demà, també estaran autoritzats a pujar la persiana el 14 i el 21 de maig, així com l’1 i el 8 d’octubre.

L'obertura d'establiments del diumenge se suma a diverses activitats organitzades per diversos eixos comercials de la Fundació Barcelona Comerç per a aquest dissabte, a Sarrià, Sants-Les Corts i Gran de Gràcia. L'eix Marina-Zona Franca celebra una festa temàtica en forma de fira marinera i camperola; Sarrià ofereix una mostra de comerç i gastronomia al carrer; Gran de Gràcia defensa el comerç de proximitat; i Sants-Les Corts converteix el carrer Galileu en un passeig comercial i d'actuacions tallat al trànsit.