L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclama que la violència contra les dones estigui "al primer pla de l'agenda política".

La batllessa ha assistit aquest dissabte vespre al concert contra les agressions masclistes que s'havia programat a Nou Barris coincidint amb el Dia de les Dones i que ha servit per denunciar i rebutjar l'apunyalament que divendres va patir una dona embarassada en aquest districte.

Colau ha aprofitat aquest acte per criticar els "pocs recursos" que destina a aquesta problemàtica el govern espanyol i ha assegurat que "Barcelona està plenament disposada, amb altres entitats, a mobilitzar-se al costat de les dones". Centenars de persones s'han sumat al concert, que ha començat amb un minut de silenci i la lectura d'un manifest.

Ada Colau considera que "si això li estigués passant a qualsevol altre col·lectiu, per exemple un col·lectiu d'homes polítics o un col·lectiu d'homes banquers, estaria tot el país militaritzat i estarien totes les institucions mobilitzades tractant-ho com una qüestió de primer ordre de l'agenda política".

"És inacceptable que, a dia d'avui, una de les violències, per no dir la principal, que patim quotidianament, que és la que patim les dones, no estigui al primer nivell de l'agenda política", ha reflexionat l'alcaldessa en veu alta davant de diversos mitjans de comunicació.

Per la batllessa l'agressió d'aquest divendres en la qual una dona en avançat estat de gestació va ser apunyalada per la seva parella a Nou Barris "és una desgràcia". Colau ha subratllat que el concert d'aquest vespre ha servit per "expressar un crit unànime de la ciutadania de Barcelona i especialment de les dones per dir que no ens resignarem, que no callarem, que no ens quedarem impassibles mentre se'ns agredeix quotidianament i se'ns discrimina".

A més, l'ajuntament s'ha compromès a "seguir esmerçant, conjuntament amb la resta d'institucions del nostre país, tots els esforços necessaris per avançar en garanties respecte al dret bàsic de les dones a viure sense cap manifestació d'aquestes violències".

La dona apunyalada divendres continua ingressada en estat crític a l'Hospital de Sant Pau i va perdre el fill que esperava arran de l'agressió.