Intercanvi de retrets entre el govern de Barcelona i els grups de l'oposició. En el ple extraordinari sobre l'estat de la ciutat, la majoria de partits del consistori ha carregat contra les polítiques de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, mentre que aquesta ha demanat que l'oposició faci propostes en comptes de crítiques.

L'alcaldessa, a més, ha aprofitat per subratllar la deixadesa del govern espanyol en matèria de legislació per regular els preus del lloguer i per impulsar infraestructures cabdals com l'estació de la Sagrera.

L'oposició, d'acord en el desacord

Els grups de l'oposició han mostrat sintonia a l'hora de criticar Colau, tot i que amb missatges i direccions diversos. ​Joaquim Forn, del grup renomenat Demòcrata, ha assegurat que la gestió de l'Ajuntament té greus efectes perjudicials en la igualtat dels barcelonins. "Ha demostrat ser una broma pels rics, un malson per les classes mitjanes i un càstig pels més desfavorits". Forn ha retret també que Colau segueixi endavant en l'impuls del tramvia per la Diagonal. El regidor demòcrata ha assegurat que presentaran un informe que posa en relleu que aquest model de transport "no té retorn social ni econòmic" per a la ciutat.

Forn també ha demanat que Colau s'impliqui en el procés independentista i li ha retret que no hagi complert la promesa de preguntar als barcelonins sobre l'adhesió de la ciutat a l'Associació de Municipis per la Independència.

Ciutadans, en la mateixa línia que els demòcrates, ha advertit que el govern liderat per BComú està generant problemes als barcelonins i ha posat en relleu la incapacitat del govern per posar-se d'acord amb els grups de l'oposició: "Ha fet passar els pressupostos per la porta del darrere", ha explicat la seva portaveu, Carina Mejías.

Ada Colau al País de les Meravelles

L'alcaldessa Colau ha demanat, per la seva banda, que els grups de l'oposició dialoguin amb el govern municipal per tal d'arribar a un acord. A més, ha aprofitat per recordar que el govern espanyol no ha canviat les lleis per a permetre regular els preus dels lloguers a la capital catalana ni tampoc ha impulsat el transport públic a Barcelona. Colau ha evidenciat la deixadesa de l'Estat quan ha fet referència a les obres de la futura estació de la Sagrera.

L'alcaldessa ha demanat a la resta de partits "acord i diàleg, amplitud de mires i posar sempre l'interès de Barcelona per sobre les sigles". El discurs ha parlat de reptes de futur, com l'ordenament de les terrasses i la construcció de la connexió del tramvia, però ha eludit qüestions socials rellevants com els desnonaments, com li ha recordat el portaveu d'ERC, Alfred Bosch, que ha assegurat irònicament que les paraules de l'alcaldessa eren pròpies d'"Ada Colau al País de les Meravelles".