L'Ajuntament de Barcelona ha denegat a l'associació Barcelona amb la Selecció la instal·lació el pròxim dia 2 de setembre d'un escenari i una pantalla gegant a la plaça de Catalunya per veure el partit de classificació per al Mundial que disputaran les seleccions d'Espanya i Itàlia. La plataforma va presentar dues instàncies sol·licitant poder instal·lar la pantalla gegant a la plaça de Catalunya amb un aforament de menys de mil persones.

El consistori considera que "atès que la classificació del Mundial de futbol és una prova molt important, serà emesa per televisió i els ciutadans interessats podran veure-la", segons la resolució que firma la responsable dels serveis jurídics del districte de l'Eixample.

L'Ajuntament emplaça l'associació que "el sol·licitant busqui un espai tancat, amb els requisits i condicionants tècnics, acústics, d'aforament, etcètera, necessaris per acollir un esdeveniment d'aquestes característiques". "És criteri general —afegeix l'ajuntament en el seu escrit de denegació— avaluar la possibilitat d'utilitzar l'espai públic només per a esdeveniments en viu i autoritzar la retransmissió només com a suport complementari a aquells".

"El fet que la plaça de Catalunya sigui un espai amb alta densitat de pas i concentració de vianants i per la confluència de carrers principals com el passeig de Gràcia o la Rambla de Catalunya, juntament amb la concentració d'operadors comercials de la zona, fa que es desaconselli, també des del punt de vista de la seguretat, l'organització d'actes a la plaça de Catalunya", argumenta la denegació municipal.

L'associació ha mostrat la seva decepció per la negativa municipal i ha atribuït "aquestes traves per part de l'Ajuntament a raons polítiques, ja que a Barcelona contínuament s'estan realitzant cines d'estiu a l'aire lliure a diferents punts de la ciutat o d'altres activitats de més assistència". "No cedirem, i farem tot el que estigui a les nostres mans perquè els catalans puguin gaudir de la Selecció Espanyola", ha assegurat l'associació en un comunicat.