L'Ajuntament de Barcelona està buscant una nova seu per a la Casa Àsia davant un possible desnonament del local on es troba actualment, a l'interior del recinte modernista de l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, a causa d'un impagament en el lloguer. El primer tinent d’alcaldia i responsable de l’àrea de Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, ha lamentat "els incompliments i la passivitat de l'Estat i la Generalitat", que assegura que "venen de lluny", i ha destacat que l'Ajuntament "està dedicant tots els recursos al seu abast per salvar la Casa Àsia".

La Casa Àsia es va fundar el 2001 fruit d’un conveni de col·laboració entre el Ministeri d’Afers Exteriors, la Generalitat, l’Ajuntament de Madrid i l’Ajuntament de Barcelona. La institució es dedica a la promoció de la cultura i les relacions institucionals i econòmiques amb els països asiàtics, i ofereix diversos actes i activitats obertes al públic. També treballa en l'àmbit de les noves tecnologies i la innovació, i per això el consistori vol que la nova ubicació estigui en un dels pols de desenvolupament econòmic de la ciutat. De moment, ja ha localitzat dues ubicacions alternatives possibles on s'ha de traslladat "el més aviat possible".

Pisarello ha remarcat que la Casa Àsia és "una eina clau" per "reforçar els vincles culturals, econòmics i tecnològics amb el continent asiàtic". En aquest mandat, l'Ajuntament ha rebut 50 delegacions asiàtiques.

Inicialment, la institució es va instal·lar al Palau Baró de Quadras -actual seu de l’Institut Ramon Llull-, però el 2013 es va traslladar al pavelló de Sant Manuel del conjunt modernista de Sant Pau, d'on ara n'haurà de marxar.