La televisió nord-americana CNN ha coronat el mercat de la Boqueria de Barcelona com el número 1 del món en productes frescos en el seu rànquing dels 10 millors mercats​. S'han escollit una desena de mercats que "fan que les cadenes de supermercats semblin crims contra la cuina".

El mitjà explica els orígens del mercat barceloní situats al segle XIII i destaca que es troba en "un dels edificis més fascinants de Barcelona". "És la llar de peixaters, carnissers, formatgers, fruiteria i dotzenes de petites xarcuteries especialitzades en pernils espanyols i embotits", descriu, tot assegurant que és un "lloc popular per aturar-se a dinar".

Al rànquing, per sota del mercat català, hi ha el mercat de peix de Tsukiji de Tòquio o el mercat de Union Square de Nova York. Aquests dos emplaçaments ocupen el segon i tercer lloc del podi de la CNN.

En la resta de posicions hi apareixen el mercat d'Or Tor Kor de Bangkok (Tailàndia), el de Saint Lawrence de Toronto (Canadà), el Borough Market de Londres (Anglaterra), el Kreta Ayer Wet Market (Singapur), el Central Market de Lancaster (Pennsilvània, Estats Units), el mercat Provençal d'Antibes (França), i, finalment, el Kowloon City Wet Market (Hong Kong).

Bernat Dedéu
Carrer Bellafila Recuperar La Rambla Bernat Dedéu