La ciutat de Barcelona ha estat reconeguda com a Millor destinació de reunions i conferències el 2017, un guardó lliurat en els World Travel Awards, els premis més importants del sector turístic. Aquest és el tercer cop en els últims quatre anys que la capital de Catalunya rep aquesta distinció, ja que va obtenir el mateix premi en els anys 2015 i 2014. La ciutat guanyadora en l’edició del 2016 va ser París. Així, la ciutat es referma com a principal destinació internacional de negocis i reunions professionals.

Els World Travel Awards són coneguts com els Oscar de la indústria dels viatges, hotels i aviació civil. Des de l’any 1993, els guanyadors s’han anunciat de forma anual després d’un ampli procés de selecció en què han participat centenars de milers de professionals de tot el món i milions de viatgers.

 Més de 80 mil delegats fins a final d’any

Aquest reconeixement corrobora el posicionament de Barcelona en el turisme MICE o de negocis. L’any passat va situar-se com a tercera ciutat amb major nombre de congressos internacionals amb un total de 181 reunions, només per darrera de París (196) i Viena (186). Per enguany es preveu un resultat similar i ja hi ha confirmats entre octubre i desembre 91 congressos que aplegaran 80.100 delegats.

El turisme de reunions o negocis, que incorpora els congressos, convencions i viatges d’incentius és una activitat clau i de valor afegit per al territori. És el segment que genera un impacte més gran que altres sectors de l’economia. Segons les últimes dades, el turisme de reunions a Barcelona deixa uns ingressos econòmics directes de 1.500 milions d’euros a l’any.

 Un programa per al turisme professional

El Barcelona Convention Bureau (BCB) és un programa especialitzat de Turisme de Barcelona que té per objectiu la promoció de Barcelona i la seva província com a destinació de congressos, convencions i viatges d’incentius. Ofereix assessorament a mida, gratuït i imparcial a professionals interessats en organitzar una reunió a la demarcació de Barcelona. El BCB va néixer l'any 1983 i va ser pioner a l'Estat espanyol en el desenvolupament d'aquest segment turístic.

Un dels aspectes més destacables del turisme de reunions és la seva contribució a la desestacionalització del turisme i, per tant, a la consolidació del model de Barcelona més enllà dels mesos d'estiu. Els congressos mèdics són sectors considerats claus a l'hora de promoure la ciutat de Barcelona com a destinació de negocis.