L'associació Barcelona con la Selección ha demanat aquest dimecres permís a l'ajuntament de la capital catalana per instal·lar un escenari i una pantalla gegant a la via pública el pròxim 2 de setembre i poder veure el partit Espanya-Itàlia per a la classificació del Mundial 2018 de futbol.

L'entitat es faria càrrec de les despeses per a la instal·lació de la pantalla a la plaça de Catalunya, per a un esdeveniment del qual també han informat el Departament d'Interior de la Generalitat, que es prolongaria entre les 16.30 i les 23.00 hores del 2 de setembre i al qual preveuen que assistirien unes 2.000 persones.

"Com una mostra més del nostre compromís amb els catalans i malgrat les sancions rebudes, hem pres la decisió d'acostar la Selecció a Catalunya en format de pantalla gegant", explica l'entitat en un comunicat de premsa, en el qual lamenta que, a pesar les seves gestions, el partit entre Espanya i Itàlia no es jugui a Barcelona.

Barcelona per la Selecció manifesta la seva "esperança" que l'Ajuntament de Barcelona acceptarà la seva petició d'ocupació de l'espai públic, encara que assegura que el consistori els ha "maltractat i menystingut" en no respondre a les seves instàncies per ocupar la via publica i els ha sancionat en quatre ocasions, amb multes que sumen els 12.000 euros.

Barcelona amb la Selecció subratlla en la nota que tant el cost de la pantalla com els de seguretat i la neteja "seran sufragats per l'associació, costant 0 euros a l'Ajuntament de Barcelona".