Barcelona competirà amb 18 ciutats europees per tenir la seu de l'Agència Europea del Medicament (EMA) quan surti de Londres pel "Brèxit", segons la llista de candidates publicada avui pel Consell de la Unió Europea (UE). Barcelona vol aconseguir una de les dues agències comunitàries que abandonaran el Regne Unit amb el "Brèxit".

Llista de ciutats:

- Amsterdam (Països Baixos)
- Atenes (Grècia)
- Barcelona (Catalunya)
- Bonn (Alemanya)
- Bratislava (Eslovàquia)
- Brussel·les (Bèlgica)
- Bucarest (Romania)
- Copenhaguen (Dinamarca)
- Dublín (Irlanda)
- Hèlsinki (Finlàndia)
- Lilla (França)
- Milà (Itàlia)
- Porto (Portugal)
- Sofia (Bulgària)
- Estocolm (Suècia)
- Malta
- Viena (Àustria)
- Varsòvia (Polònia)
- Zagreb (Croàcia)

El Consell de la UE va indicar en un comunicat que en total ha rebut 27 candidatures, 19 per acollir l'EMA i 8 per a l'EBA, relatives a 23 ciutats, ja que algunes com Dublín o Varsòvia són candidates per a ambdues, malgrat que finalment només podran acollir una d'elles.

Aquesta agència s'encarrega de vigilar la seguretat dels fàrmacs i de concedir les autoritzacions per poder comercialitzar-los en la Unió. En ella hi treballen 890 persones, encara que a l'any rep la visita d'uns 35.000 experts de la indústria.

Amb les candidatures sobre la taula, "la Comissió Europea avaluarà ara totes les ofertes de forma objectiva sobre la base dels criteris" acordats pels caps d'estat al juny, va indicar la portaveu de l'Executiu, Mina Andreeva. Aquesta avaluació serà publicada el 30 de setembre.