L'Ajuntament de Barcelona vol aturar les obres de les Glòries per les irregularitats que s'hi han detectat. Així ho publica avui La Vanguardia, que explica que el govern municipal considera que la millor solució al problema és rescindir el contracte i convocar un nou concurs.

Ada Colau també estaria estudiant investigar les responsabilitats polítiques del govern de Xavier Trias en la construcció dels túnels -que està generant un retard de 19 mesos- perquè es vol aclarir per què es van adjudicar les obres per 60 milions d’euros si el cost que havia previst el consistori era de 79 milions.

Aquesta, però, no és l'única irregularitat detectada en les obres de les Glòries. S'hi ha de sumar el sobrecost del túnel i les incidències que hi va haver mesos enrere als túnels de Renfe.

Risc econòmic

Janet Sanz, tinenta d’alcalde d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, va presentar la setmana passada les conclusions de l’informe on s’afirma que les obres generaran un retard de 19 mesos i un sobrecost de gairebé el 20% del preu d’adjudicació. El govern de Colau ha encarregat un estudi tècnic i un altre de jurídic per veure amb quines possibilitats legals compta per demanar responsabilitats.

L'auditoria, encarregada per Barcelona Infraestructures Municipals SA (BIMSA) a l'Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC), conclou que l'oferta que va presentar la UTE que va guanyar el concurs, de 60,1 milions d'euros, va ser un 24,3% més baixa del preu de licitació, cosa que "suposava un risc econòmic rellevant que fa molt difícil el normal desenvolupament de l'obra".

Entre altres irregularitats, l'auditoria, que qualifica l'obra d'"alta complexitat", ha trobat que hi va haver "una incompleta informació prèvia, i previsions i avaluacions de riscos econòmics i temporals excessivament optimistes per part del projectista".