La portaveu de l'organització juvenil Arran, Laura Flores, no ha descartat noves accions similars a l'atac del bus turístic al barri de Les Corts de dijous passat. "La nostra pràctica política va més enllà d'aquestes accions però també les inclou, per tant, ni dic que les repetirem ni que no. Actuarem com creiem que calgui en cada context", ha dit Flores aquest dilluns en declaracions a Rac1. 

"Em resulta curiós que parlem molt de la violència que resulta fer una pintada, per exemple, però en canvi no estem parlant de la violència que comporta aquest model, no parlem de violència quan estàs condemnant a gent a treballar no sé quantes hores sense cotitzar, amb negre, quan estàs condemnant a famílies a haver de marxar del lloc on estan arrelades", ha denunciat la portaveu d'Arran, que ha afirmat que "desobeir una llei quan aquesta és injusta és legítim".

Flores ha insistit en la idea de justificar l'assalt: "És una forma més de protesta, igual de legítima que les manifestacions. Posa sobre la taula que fan falta moltes maneres de lluitar contra el turisme massiu". També ha assegurat que l'organització anticapitalista no preveu pagar els desperfectes ocasionats i que aquest tipus d'acció no s'emmarca en la violència, sinó en l'autodefensa davant d'un turisme massiu. "No ho fem per gust, sinó per necessitat. Aquest sistema econòmic i social ens està declarant la guerra cada dia”, ha reiterat Flores, que ha volgut deixar clar que "el que trastorna la ciutat és el turisme massiu, que fa que la gent hagi de marxar dels seus barris, la destrucció del territori”. 

24 hores en conèixer l'assalt

L'Ajuntament de Barcelona investigarà per què es van tardar 24 hores a saber de l'atac. "Jo rebo la informació de l'atac divendres a última hora del matí. Més o menys 24 hores després que passés. No ho considero normal i investigarem per què vam tardar tant", ha explicat el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, en declaracions a la mateix emissora. També ha assegurat que el consistori comptarà amb tota la informació relacionada amb l'atac a començaments d'aquesta setmana, i una vegada la tingui procedirà a posar la denúncia corresponent.

"Serà la policia i qui correspongui que hauran de detectar les persones que ho van fer", ha sostingut, i ha apuntat que l'Ajuntament va posar en coneixement de la policia i la Guàrdia Urbana l'incident des del primer minut. "No em consta que en períodes recents hi hagi hagut cap altre atac d'aquest tipus. Ara bé, segons TMB, sí que hi ha hagut, en alguna manifestació, algun incident amb algun bus turístic", ha precisat, i ha asseverat que es tracta d'un cas reprovable i condemnable.