L'organització juvenil Arran, que forma part de la CUP, ha reivindicat l'atac que va patir un bus turístic al barri de les Corts de Barcelona. En un missatge a les xarxes socials, l'organització ha assegurat que "no és turismofòbia, és autodefensa contra el barricidi". 

Els fets van tenir lloc dijous passat quan un grup de quatre encaputxats van assaltar un autobús turístic i hi van escriure una pintada a la part de davant. A més, van punxar una roda, però no van causar danys personals. Els joves van assaltar l'autobús turístic prop d'una parada del Camp Nou i van impedir que continués la seva ruta i van escriure "El turisme mata els barris" a la part frontal del vehicle.

L'organització també han penjat un vídeo a les xarxes socials on és veu l'acció contra el bus. 

Tres dies després, l'organització de l'esquerra independentista s'ha atribuït l'acció per denunciar el model de turisme massiu que "mata els barris, destrueix el territori i condemna a la misèria la classe treballadora". "L'actual model turístic que patim arreu dels Països Catalans està aniquilant la possibilitat de la classe treballadora de viure dignament", han recriminat des d'Arran en un comunicat.

"Actuem en legítima defensa contra un model que ens vol esclaves i que converteix el país en un parc d’atraccions que únicament beneficia la burgesia i el capital", han continuat des d'Arran, que ha avançat que l'acció contra el Bus Turístic s'emmarca en un gran cicle de mobilitzacions arreu dels Països Catalans contra el "turisme massiu".

De fet, la setmana passada Arran també va protagonitzar una acció similar a Palma per aquest mateix motiu i fa unes setmanes va okupar simbòlicament un pis turístic a València per denunciar el negoci turístic.