Els apartaments turístics de Barcelona han registrat una ocupació mitjana del 90,7% aquest agost i no han notat cap efecte arran de l'atemptat de la Rambla del passat 17 d'agost. Si més no, és el que sosté l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR) que ha apuntat que les dades han pujat un punt respecte l'any anterior.

En un comunicat, la patronal ha informat que l'estiu s'ha tancat amb una ocupació del 93%, amb unes xifres similars a l'any anterior, i ha constatat que l'impacte de l'atac terrorista va ser "pràcticament nul" en les reserves. APARTUR preveu un setembre similar al d'anys anteriors, on l'ocupació es va situar en un 86%.

El president d'APARTUR, Enrique Alcántara, ha atribuït el nul efecte de l'atemptat al fet que els europeus, ha dit, "es comencen a acostumar a la inseguretat que hi ha a tots els països". També ha destacat "la imatge d'unitat i d'una Barcelona solidària, que ha estat a l'alçada de les circumstàncies". 

Pel que fa al mes de juliol, l'ocupació es va situar en el 96%, sis punts per sobre que les dades del 2016. El turisme europeu visita més la ciutat en aquest mes perquè a l'agost hi ha molts països que ja comencen les escoles.