L'Ajuntament de Barcelona i el Gremi de Restauradors s’han marcat aquest dijous l’objectiu de tenir un acord polític sobre terrasses a l’estiu i una nova ordenança a finals d’any. El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, ha apostat per tancar un acord “de ciutat” que permeti aprovar una normativa que perduri en el temps i que doni seguretat als agents econòmics. Segons Collboni, cal modificar la normativa per fer-la “més flexible, adaptar-la als barris i a l’espai públic”.

Per la seva banda, el director general del Gremi, Roger Pallerols, ha reconegut que afronten la temporada d’estiu “atemorits” per l’aplicació de l’actual ordenança que ha qualificat “d’ineficaç i inaplicable”. Tot i això, ha volgut llençar un missatge de tranquil·litat i de confiança per l’inici de negociacions per reformar-la. “No estaríem aquí si no donéssim confiança al tinent d’alcaldia”.

De tota manera, Pallerols ha avisat que el gremi està estudiant recórrer tretze ordenacions singulars a Ciutat Vella, tal com han fet en altres indrets, com el carrer Blai.