home
cloud cloud cloud home
Vols contribuir
a millorar el
planeta?

Conservar el patrimoni natural i la biodiversitat del planeta és una tasca que implica a tothom.

Hi ha persones a Catalunya que, a través dels voluntariats ambientals, contribueixen a mantenir en bon estat els ecosistemes naturals i a conscienciar la població de la necessitat de conservar la biodiversitat del territori.

ERROR!

Així no ajudes el planeta i, en conseqüència, al benestar de les futures generacions. Descobreix com hi pots contribuir.

L'experiència dels voluntaris
La primera activitat en què vaig participar va ser al riu Francolí. Ens van equipar amb tot el material necessari i vam haver de recollir els residus del riu. Al principi vaig pensar que seria una activitat avorrida, però els nens van estar encantats i jugaven a veure qui omplia més la bossa”.
- THAIS SALVÀ NUÑEZ –
L'experiència en voluntariat ambiental ha estat genial. Estàs en contacte amb la natura i amb la família, cosa que permet fomentar la conciliació familiar i, al mateix temps, conscienciar els més petits. El mix resulta molt atractiu!"
– CÉSAR SAN SEGUNDO –

Des de 2014

més de 300 empleats de l'empresa Naturgy —acompanyats de les seves famílies— han participat, a través de la seva Fundació, en projectes de voluntariat de recuperació ambiental de flora i fauna arreu del territori.

Aquestes són les accions que s'han dut a terme a Catalunya:

Els treballadors de Naturgy han contribuït a la recuperació d'espais naturals de Catalunya com ara el Parc Natural del Garraf, el Delta del Llobregat, el Parc Natural de la Serralada de Marina, la Platja Llarga i Bosc de la Marquesa de Tarragona, el Parc Natural de la Serra de Collserola i el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter, entre d'altres.

Més de 300 persones han participat en els voluntariats ambientals
S'han plantat 305 llavors de 21 espècies diferents, pròpies de cada zona
S'han anellat més de 90 exemplars d'aus de 10 espècies diferents
S'han construït 32 caixes niu per a ocells
S'han recollit prop de 5 m3 de residus
S'han restaurat prop de 10.000 m2 d'estructures, refugis de biodiversitat i elements del paisatge cultural
Amb la col·laboració d'organitzacions mediambientals com Fundación Global Nature, SEO Bird Life, Acciónatura, Mare Terra Fundació Mediterrània, Fundació Empresa i Clima, Xarxa de Voluntariat Ambiental de Catalunya i Associació Galanthus, entre d'altres.

“Si hi ha 100 milions d'espècies a la Terra i la taxa d'extinció és entorn al 0,01%/any, almenys 10.000 espècies s'extingeixen cada any”.

Font: WWF

Participant i fent voluntariats ambientals, aprendràs i contribuiràs a conservar els ecosistemes naturals en la seva màxima plenitud.

Una experiència original i responsable amb l'entorn, necessària per tal que la flora i la fauna del nostre territori no es vegin perjudicades per l'empremta de l'ésser humà.